Révová vína s přívlastkem
jsou odrůdová vína nedoslazovaná řepným cukrem, pocházející z vyzrálých hroznů obsahující vyšší obsah cukru. Révové víno s přívlastkem se smí vyrábět ve třech druzích:
Ř Kabinet
Ř Pozdní sběr
Ř Výběr z hroznů
Kabinet je dovoleno vyrábět jen z hroznů, které dosáhly 19 stupňů cukernatosti
Pozdní sběr je dovoleno vyrábět jen z hroznů, které dosáhly 21 stupňů cukernatosti
Výběr z hroznů je dovoleno vyrábět jen z hroznů, které dosáhly 24 stupňů cukernatosti
Tato vína mají vyšší obsah alkoholu a minimálně 25g zbytkového, neprokvašeného cukru. Vyznačují se charakteristickými vlastnostmi a buketem.
Vzhled vín je čirý a jiskrný. Chuť vín je odrůdová, vynikající a harmonická, vůně typická pro danou odrůdu, stupeň vyzrálosti a vinařskou oblast, barva typická pro danou odrůdu a ročník.