Révová vína s přívlastkem
 

jsou odrůdová vína nedoslazovaná řepným cukrem, pocházející z vyzrálých hroznů obsahující vyšší obsah cukru. Révové víno s přívlastkem se smí vyrábět ve třech druzích:

Ř Kabinet
Ř Pozdní sběr
Ř Výběr z hroznů


 

 
Kabinet je dovoleno vyrábět jen z hroznů, které dosáhly 19 stupňů cukernatosti
 
Pozdní sběr je dovoleno vyrábět jen z hroznů, které dosáhly 21 stupňů cukernatosti
 
Výběr z hroznů je dovoleno vyrábět jen z hroznů, které dosáhly 24 stupňů cukernatosti
 
 
Tato vína mají vyšší obsah alkoholu a minimálně 25g zbytkového, neprokvašeného cukru. Vyznačují se charakteristickými vlastnostmi a buketem.
 
Vzhled vín je čirý a jiskrný. Chuť vín je odrůdová, vynikající a harmonická, vůně typická pro danou odrůdu, stupeň vyzrálosti a vinařskou oblast, barva typická pro danou odrůdu a ročník.